Dny prvovýroby mléka byly pořádány v Hustopečích ve dnech 6. a 7. 11. 2014: V přiložených souborech předkládáme presentace jednotlivých přednášek, včetně diskusních příspěvků, které v programu zazněly. Všechny presentace jdou dostupné na této stránce pod programem semináře nebo v sekci Ke stažení skupina Přednášky Dny prvovýroby mléka 2014
Program semináře a seznam přednášek a diskusních příspěvků:
1. Světová prvovýroba mléka, perspektivy produkce mléka v ČR po ukončení kvótovéhoobdobí
Ing.Jiří Kopáček, CSc., ČMSM
2. Mlékárenskývýzkum na pomoc praxi, průběžná informace o řešení projektu NAZV KUS QJ1210301
Ing.Petr Roubal, CSc., VÚM Praha
3. Manažerskéřízení chovu dojnic, využívání výsledků KU a bazénových vzorků
MVDr.Petr Urban, ČMSCH
4. Režimyzaprahování dojnic, nástroje pro jejich sledování a hodnocení úspěšnosti
Ing.Růžena Seydlová, VÚM Praha
5. Konceptmanagementu péče o mléčnou žlázu v mezidobí (diskusní příspěvek)
Ing.Martin Landovský, FARMCZSYSTEM, s.r.o.
6. Rychlétesty na obsah reziduí ATB versus stanovené MRL-jsou interpretace v pořádku? (diskusnípříspěvek)
MVDr.Libor Borkovec, ZOETIS Česká republika s.r.o.
7. Výrobnía ekonomické ztráty způsobené mastitidami
Ing.Jindřich Kvapilík, DrSc., VÚŽV Uhříněves
8. Využitílaktoferinu pro detekci mastitid
Mgr.Jan Říha, Ph.D., Bentley Czech
9. Staphylococcusaureus - významný původce mastitid v České republice
Dr.Vet. Med. Zoran Jaglič, Ph.D., VÚVeL
10. Antimikrobiálnívliv účinných látek vybraných druhů léčivých rostlin
Ing.Helena Pluháčková, Ph.D., Ing. Blanka Kocourková, CSc., Mendelova univerzita vBrně
11. Technickélimity měření minoritních složek mléka pomocí automatických FTIR analyzátorů
Villy Toft, FOSS, Ing. Ondřej Borský, MILCOM Servis a.s.,
12. Volnémastné kyseliny v mléce jako ukazatel kvality se vztahem ke zdravotnímu stavukrav
Prof.Dr. Ing. Oto Hanuš, VÚM Praha
13. Výskytvolných mastných kyselin v nakupovaném mléce a ve vzorcích z KU
Ing.Pavel Kopunecz, ČMSCH
14. Ketóznímléčné ukazatele a jejich role v kontrole výskytu subklinické ketózy
Prof.Ing. Oto Hanuš, VÚM Praha
15. Příkladyhodnocení subklinických ketóz v produkčních stádech dojnic
Ing.Zdeňka Klímová, MVDr. Petr Urban, ČMSCH,
16. Visiolait-Pohled na obsahové složky mléka jako na odraz úrovně výživy a zdraví dojnic(diskusní příspěvek)
Ing.Milan Douša, NOACK ČR, spol. s r.o.
17. Výživadojnic zaměřená na tvorbu mikrobiálního proteinu, vliv na obsah bílkoviny v mléce(diskusní příspěvek)
Ing.Luděk Štůrala, LINAGRI s.r.o.
18. Kráva amléko-sensory zdraví, kvality, managementu, ekologické výroby a inovace analýzmléka (diskusní příspěvek)
MVDr.Ivan Kadlec
19. Možnostvyužití real time analýzy složení mléka jako nástroj kontroly zdraví dojnic vchovu
Prof.Dr. Ing. Oto Hanuš, VÚM Praha
20. Kompletnírozbory mléka a jejich praktické uplatnění při KU
Ing.Pavel Kopunecz, ČMSCH
21. Trendy asituace v kontrole mléčné užitkovosti ve střední a východní Evropě
Ing.Pavel Bucek, ČMSCH
22. Elektronizacekontroly mléčné užitkovosti dojnic, aktuální stav a očekávaný vývoj
Ing.Pavel Hering, Ing. Pavel Kopunecz, Ing. Miloš Klimeš, ČMSCH